Connect with us

Radu Țincu avertizează: ‘Nu dorim să purtăm mască, nu dorim să păstrăm distanțarea fizică. În acest context, nu există altă variantă de evoluție a acestei pandemii’

Economic

Radu Țincu avertizează: ‘Nu dorim să purtăm mască, nu dorim să păstrăm distanțarea fizică. În acest context, nu există altă variantă de evoluție a acestei pandemii’

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a vorbit despre importanța implementării măsurilor restrictiva: ”Până la urmă, acest val 4 trebuie să fie încetinit”.

Rata de infectare din București a ajuns la 5,57, în contextul în care depășirea pragului de 6 presupune introducerea unor noi restricții.

Din păcate, lucrurile vor continua pentru că, știm foarte bine, deja avem experiență de un an și jumătate în care am văzut că dacă nu se implementează niciun fel de măsuri care să controleze evoluția pandemiei, în mod evident, aceasta va evolua în mod natural. În absența unor măsuri implementate, evoluția va continua.

Ceea ce în schimb putem să spunem, ceea ce cred că crește și mai mult această gravitate a acestui fenomen în valul 4, este că implementarea unor măsuri la acest moment va avea nevoie de o perioadă de cel puțin 10-14 zile pentru a deveni eficiente, deci cu siguranță ne vom aștepta ca în perioada următoare, chiar dacă vor fi adoptate anumite măsuri, să continue această creștere a numărului de cazuri, ceea ce va fi extrem de greu de gestionat în spitale și mai ales în secțiile de Terapie Intensivă, care la acest moment în București sunt supraaglomerate”, a declarat Radu Țincu.

Întrebat dacă sunt de ajuns eventualele restricții, având în vedere rata scăzută de acoperire vaccinală, medicul a explicat:

Restricțiile vor tempera evoluția pandemiei. Până la urmă, acest val 4 trebuie să fie încetinit. Problema majoră nu e numărul de pacienți, cifra pacienților care ajung în spital, ci viteza cu care ei ajung în spital. E nevoie de o încetinire a ritmului astfel încât spitalele să poată să îi preia pe cei care au nevoie de terapie intensivă.

Cu siguranță, iarăși avem experiența anului trecut, de fiecare dată când au fost implementate măsuri, într-un interval de 10-14 zile, situația a început să revină la normal și să asistăm la o scădere a numărului de cazuri. În același timp, populația este extrem de supărată de introducerea acestor restricții și noi toți suntem supărați, pentru că nu ne dorim acest lucru, dar în același timp am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus comparativ cu țările Uniunii Europene și am ales să sfidăm regulile sanitare.

Nu dorim să purtăm mască, nu dorim să păstrăm distanțarea fizică. În acest context, nu există altă variantă de evoluție a acestei pandemii”, conform b1tv.ro.

Vezi și:

Medicul Tudor Ciuhodaru: ‘Vaccinarea obligatorie sau amendă înseamnă un teren periculos. La congresul PNL s-a putut, ori e pandemie ori e golănie’

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top