Raed Arafat avertizează: ‘Posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante, sau prin diferite situații. Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim’

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a precizat că nu este exclusă apariția unui al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Fără să intrăm în speculaţii şi în scenarii, da, posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante, prin diferite situaţii. Se adaptează totul la situaţia epidemiologică dacă începe să se agraveze, dacă începe să apară ceva. În acest moment nu avem astfel de semnale. Noi stăm bine de ceva timp, dar încă o dată spun: avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Şi cea mai importantă pregătire rămâne vaccinarea şi respectarea regulilor. Şi mai ales pentru cei care pleacă afară. Concedii, tot.. Să îşi aleagă unde merg, să nu meargă în zone care sunt expuse, în zone în care nu se ştie care e situaţia pandemică, în zone în care sunt variante despre care se ştie, pentru că riscul este să se infecteze şi să aducă cu ei mai departe acest lucru în ţară„, a declarat Arafat.

Secretarul de stat în MAI a menţionat că în prezent nu există probleme în ceea ce priveşte numărul paturilor de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID-19.

Acum nu avem probleme. Multe locuri s-au dat înapoi pentru situaţiile obişnuite, adică nu pentru COVID, dar există posibilitatea de revenire la nevoie. O să vedem semnalele şi ne pregătim imediat, pentru o readaptare a sistemului, dacă va fi acest lucru necesar. (…) Totuşi, avem peste patru milioane de oameni vaccinaţi şi aceştia au efectul lor de încetinire a răspândirii virusului„, a spus Arafat, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Raed Arafat iese la rampă: ‘Până acum, din ce date avem, vaccinurile au o eficiență variabilă, dar nu înseamnă că nu au efect și nu sunt eficiente’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *