Connect with us

Raiffeisen Bank – prima emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti

Diverse

Raiffeisen Bank – prima emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti

Raiffeisen Bank listează miercuri, 31 august prima emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în valoare de 500,85 milioane de lei, potrivit unui comunicat al BVB.

Obligaţiunile, care se vor tranzacţiona sub simbolul bursier RBRO27A pe Piaţa Reglementată a bursei, reprezintă prima emisiune de obligaţiuni sustenabile pe care Raiffeisen Bank o listează la BVB şi a 5-a emisiune de obligaţiuni tranzacţionabilă la bursă, valoarea tuturor celor 5 obligaţiuni emise de Raiffeisen Bank fiind de peste 3 miliarde de lei, informează Agerpres.

„Prin listarea de astăzi a obligaţiunilor sustenabile emise de Raiffeisen Bank înregistrăm o premieră la Bursa de Valori Bucureşti, fiind primele obligaţiuni de acest tip care vor fi listate la bursă. Succesul realizării acestei emisiuni, precum şi listarea ei la bursă demonstrează încă o dată că piaţa de capital locală devine o sursă importantă de finanţare pentru companiile care ţintesc implementarea de proiecte sustenabile. Noi, la Bursa de Valori Bucureşti, ne propunem să consolidăm această direcţie pe care o considerăm importantă în dezvoltarea României, şi anume, sustenabilitatea proiectelor finanţate prin piaţa de capital şi ne dorim ca şi alţi emitenţi să urmeze exemplul Raiffeisen Bank”, a spus Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile sustenabile, de tip senior, eligibile, nepreferenţiale, denominate în lei care intră la tranzacţionare miercuri, 31 august, au o maturitate de 5 ani fiind scadente în 2027 şi o dobândă fixă anuală de 8,920 %.

„Suntem mândri că prin această emisiune de obligaţiuni marcăm o nouă premieră pe piaţa de capital locală, confirmând, din nou, rolul nostru de pionierat şi angajamentul de a sprijini o dezvoltare durabilă a economiei româneşti. Aspectele sociale, cât şi cele legate de mediu, sunt constant în radarul investitorilor, astfel că ne bucură interesul crescut manifestat de investitorii instituţionali pentru această emisiune de obligaţiuni sustenabile”, a declarat Romulus Mircea, Director Executiv Managementul Activelor şi Pasivelor Raiffeisen Bank.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor durabile, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul pentru Obligaţiuni Sustenabile al băncii. Minimum 50% din fonduri vor fi direcţionate pentru finanţarea de proiecte sociale – finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel naţional, locuinţe accesibile, acces la servicii esenţiale de sănătate, educaţie şi infrastructura. Diferenţa va fi alocată finanţării proiectelor care susţin tranziţia verde – clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficienţă energetică, transport şi agricultură ecologice, proiecte de prevenire şi control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă.

Raiffeisen Bank este una dintre băncile universale aflate în top 5 în România şi deserveşte 2,28 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.700 de angajaţi, circa 300 de agenţii în toată ţara, 1.131 de ATM-uri şi MFM-uri, o reţea de peste 27.900 de POS-uri.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top