Raluca Turcan: ‘Intenționăm să modificăm legislația astfel încât organizațiile nonguvernamentale să intre în parteneriat cu statul’

 Raluca Turcan: ‘Intenționăm să modificăm legislația astfel încât organizațiile nonguvernamentale să intre în parteneriat cu statul’

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a precizat că ministerul pe care îl conduce intenționează să construiască rețele sociale după normativele europene, prin care să poată fi oferite servicii sociale integrate.

Prezentă la redeschiderea Centrului de zi pentru copiii din familii aflate în dificultate din oraşul Petrila, Raluca Turcan a arătat că proiectul derulat de Asociaţia Salvaţi Copiii poate fi apreciat ca o „realizare remarcabilă” care a venit în sprijinul unor copii aflaţi în situaţii de vulnerabilitate extremă.

„În calitate de ministru îmi doresc foarte mult ca la nivel naţional să reuşim să multiplicăm astfel de centre şi astfel de acţiuni şi activităţi care reprezintă un sprijin ţintit pentru copii sau oameni în nevoie. Salvaţi Copiii este un exemplu de bună practică în materie de activitate nonguvernamentală, un exemplu despre cum poţi să sprijini societatea acolo unde statul nu ajunge, strângând în jurul tău oameni inimoşi”, a spus ministrul Muncii.

Raluca Turcan a menţionat că se intenţionează construirea unor reţele sociale din care să facă parte centre care pot oferi servicii sociale integrate, în funcţie de profilul persoanelor vulnerabile.

„Intenţionăm ca pe fonduri europene şi în exerciţiul financiar viitor şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să construim reţele sociale care să găzduiască centre de zi, centre pentru vârstnici, centre pentru persoane cu dizabilităţi, care să răspundă normelor europene şi care, împreună cu echipe integrate, să poată să ofere servicii sociale integrate. Practic, aceasta este a doua direcţie – să nu ne rezumăm doar la nişte beneficii în bani pentru persoanele vulnerabile, ci să creăm servicii integrate de asistenţă socială, asistenţă medicală, îngrijiri la domiciliu, consiliere şcolară, pentru că persoanele vulnerabile au profiluri diferite (…) şi pentru fiecare trebuie să creăm această echipă în centrele sau în comunităţile vulnerabile, care să ofere servicii pe multiple planuri”, a arătat ministrul Muncii.

Totodată, Raluca Turcan a menţionat că se intenţionează modificarea legislaţiei astfel încât asociaţiile nonguvernamentale să poată intra în parteneriat cu statul.

„Nu în ultimul rând, parteneriatul cu organizaţiile nonguvernamentale este unul definitoriu şi, aşa cum am spus, acolo unde statul nu reuşeşte să ajungă, noi intenţionăm să modificăm legislaţia astfel încât să putem să concesionăm servicii sociale, tocmai pentru ca organizaţiile nonguvernamentale să intre în parteneriat cu statul. Acesta (centrul de la Petrila, n.r.) este un exemplu de parteneriat stat-ONG”, a arătat ministrul Raluca Turcan, informează agerpres.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *