Raluca Turcan: ‘Nu-mi amintesc ca după Revoluție să mai fi trecut printr-o asemenea avalanșă de probleme și de crize’

 Raluca Turcan: ‘Nu-mi amintesc ca după Revoluție să mai fi trecut printr-o asemenea avalanșă de probleme și de crize’

Vicepremierul, Raluca Turcan, a declarat miercuri seară, că dacă ar avea în față un medic român plecat să profeseze în străinătate, ar încerca să-l convingă să se întoarcă în țară, vorbindu-i despre cât de mult au nevoie românii de el, despre investițiile pe care liberalii le-au făcut în sistemul sanitar, în ciuda piedicilor ce le-au fost puse, și despre perspectivele pe care România le are grație fondurilor europene.

Întrebată ce i-ar spune unui medic plecat din România pentru a-l convinge să revină în țară, Raluca Turcan a răspuns: „Cred că, în primul rând, i-aș spune că vină în țară pentru că țara are nevoie de fiecare medic, de fiecare contribuție, pratic de fiecare minte luminată să intre în acest efort. E fără precedent, eu nu-mi amintesc ca după Revoluție să mai fi trecut printr-o asemenea avalanșă de probleme și de crize, pentru că, pe lângă criza sanitară, a venit și criza economică. În același timp, aș îndemna să privească, totuși, spre o parte dintre investițiile făcute până acum în sistemul de sănătate, într-un context extrem de neprielnic, de blocaj permanent în Parlamentul României și cu alte instituții sabotoare, și să privească, de asemenea, oportunitatea și strategia de dezvoltare”.

Ea a mai declarar că și în timp se va vedea sinceritatea mea – deci eu realmente privesc acești bani europeni, aceste fonduri europene ca o luminiță de la capătul tunelului, pentru că ele reprezintă o sursă de finanțare pentru proiecte pentru care ești provocat să acționezi.

”Dacă nu acționezi, pierzi banii, așa cum a făcut PSD: anul trecut pierdeau 600 de miliaone de euro, noi anul acesta am atras 4,1 miliarde de euro, în condițiile în care ei, într-un an întreg, au atras un miliard de euro. Deci diferența cam asta e între ce am putut noi să facem și ce au putut alții să facă.

Aceste surse de finanțare care practic sunt puse la dispoziție cu obligația ta de a face proiecte, de a atrage parteneri, de a stabili proceduri clare și transparente reprezintă un moment în care țara se poate nu doar dezvolta, dar și profesionaliza. Nu poți să facă măsluieli cu fonduri europene, de asta mulți edili locali, marea majoritate PSD-iști, nu au folosit fonduri europene: pentru nu poți să bagi mâna până la cot”, a mai declarat vicepremierul Raluca Turcan, pentru B1 TV.

Citește și:

Vești importante pentru șoferi! Ce se întâmplă cu calcularea polițelor RCA

Document. Suma impresionantă pe care o va câștiga omul pe care Clotilde Armand îl face șef al Poliției Locale Sector 1

Pandemia de COVID-19 a adus schimbări majore pe piața imobiliară: De ce trebuie să țineți cont la închirierea sau cumpărarea unei locuințe

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *