Connect with us

Răsturnare de situație la Guvern, în urma ședinței din această dimineață: se modifică măsurile fiscale

Diverse

Răsturnare de situație la Guvern, în urma ședinței din această dimineață: se modifică măsurile fiscale

Guvernul urmează să adopte Legea privind unele măsuri fiscale, dar înaintea ședinței de Guvern a avut loc o întâlnire la care au participat premierul Marcel Ciolacu, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș și președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Inițial, ședința de Guvern pentru adoptarea legii ar fi trebuit să aibă loc la ora 13.00, dar aceasta a fost amânată cu 2 ore și va începe la ora 15.00.

Totul se datorează discuțiilor și modificărilor de ultimă oră efectuate în cadrul legii.

În urma discuțiilor s-a stabilit ca tichetele de masă fie plătite doar pe carduri restricționate, ceea ce înseamnă că românii nu vor mai primi tichetele în format fizic ci niște carduri care vor fi alimentare cu sumele necesare, iar acesta vor putea fi cheltuite doar pe anumite tipuri de produse, informează Antena 3 CNN.

Totodată, se elimină limitarea de 2,5% din venituri pentru cheltuieli pe care primăriile le pot face cu activitățile culturale sau sportive.

De asemenea, s-a decis ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să se reducă doar 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are.

Restul legii rămâne în picioare

O mulțime de alte măsuri, care erau deja bătute în cuie în proiectul propus de Guvern, rămân neschimbate.

De exemplu, toți angajații din România vor plăti contribuție la asigurările de sănătate. De asemenea, există și un impozit pe venit care va fi plătit de IT-iștii care câștigă mai mult de 10.000 de lei pe lună.

Totodată, bugetarii care au un venit mai mare de 8000 de lei pe lună rămân fără vouchere de vacanță și fără indemnizație de hrană, iar firmele vor avea parte de o serie întreagă de taxe noi. De exemplu 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, 1% din cifra de afaceri pentru bănci pe lângă impozitul de 16%.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top