Răzvan Cuc a răbufnit după uciderea ursului Arthur: ‘Unde sunt protestele împotriva celor care au permis împușcarea celui mai valoros urs brun din România?’

 Răzvan Cuc a răbufnit după uciderea ursului Arthur: ‘Unde sunt protestele împotriva celor care au permis împușcarea celui mai valoros urs brun din România?’

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că ONG-urile care protestau împotriva construirii de autostrăzi în zone protejate nu au mai luat atitudine împotriva împuşcării ursului Arthur de către un prinţ austriac.

„În faţa ambasadei Austriei e linişte. Nu e niciun protest. Prinţul a venit, a ucis şi a plecat cu trofeul! Iar noi, aliniaţi şi supuşi în spatele unui preşedinte fără personalitate şi al unui guvern incapabil, am rămas din nou locuitorii unei colonii de la marginea Europei”, a declarat, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, senatorul PSD Neamţ.

Răzvan Cuc a reamintit că, pentru Arthur şi ceilalţi urşi din România, dar şi pentru alte specii de animale şi peşti, guvernul nu a avut voie să construiască autostrăzi.

„Politicieni fără coloană vertebrală au acceptat orbeşte ordinele venite din vest, iar atunci când cineva nu s-a supus, a fost declarat indezirabil. ONG-uri zgomotoase şi bine finanţate au certat, au înjurat, au ameninţat, au intrat peste miniştri şi s-au legat cu lanţuri de calorifere. ONG-uri care au spus despre România tot ce le-a venit la gură, acum tac exact ca peştii pe care se laudă că îi protejează. Abuzul vine de la stăpân, nu se cuvine să-l conteste.

Unde sunt sutele de activişti de mediu azi, când Arthur este un trofeu pe peretele unui austriac care îşi permite orice? Unde sunt protestele împotriva celor care au permis împuşcarea celui mai valoros urs brun din România? Unde sunt campaniile de pe platformele de socializare, unde sunt petiţiile semnate de sutele de mii de oameni care au avut mereu ceva de spus? Nu sunt! Nu există! Când ursul e ucis de un austriac, nu e niciun protest. E loc doar pentru un prohod ipocrit şi tăcut”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

Răzvan Cuc susţine că autorităţile vor muşamaliza cazul împuşcării ursului Arthur.

„Urmează operaţiunea de spălare a unei vânători cinice în urma căreia un prinţ ‘curajos’ şi bine înarmat l-a ucis pe Arthur. Care nici ‘nu este cel mai mare urs!’. E ceva mai mic, ca o ţară condusă de ‘patrioţi’ dispuşi să o vândă bucată cu bucată. Ieftin. Trofeul prinţului a costat doar 7.000 de euro. O nimica toată”, a conchis senatorul PSD Neamţ, informează agerpres.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *