Connect with us

Reacția UE după victoria zdrobitoare a partidului lui Nicolas Maduro: ‘Misiunea a observat deficienţe structurale’

Economic

Reacția UE după victoria zdrobitoare a partidului lui Nicolas Maduro: ‘Misiunea a observat deficienţe structurale’

Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a declarat marţi că alegerile locale din Venezuela s-au desfăşurat în condiţii mai bune decât scrutinurile anterioare, dar au fost marcate şi de „deficienţe structurale”, transmite dpa, conform AGERPRES.

O misiune de observare electorală a Uniunii desfăşurată duminică şi-a publicat marţi prima evaluare a modului în care venuezelenii au ales 23 de guvernatori, 335 de primari şi peste 2700 de consilieri municipali şi pentru legislativul de stat.
„Misiunea a confirmat că aceste alegeri au marcat revenirea în arena electorală a majorităţii partidelor politice şi candidaţilor”, a declarat Borrell. „Aceste alegeri au fost organizate în condiţii electorale mai bune decât precedentele procese, inclusiv printr-un Consiliu Electoral Naţional înnoit, considerat în general cel mai echilibrat din ultimii 20 de ani”, a afirmat şeful diplomaţiei europene.

„Cu toate acestea, Misiunea a observat deficienţe structurale, cum ar fi descalificarea politică arbitrară a unor candidaţi, accesul inegal la presă şi utilizarea extensivă a resurselor statului în timpul campaniei electorale”.

Borrell a precizat că misiunea UE, prima trimisă în Venezuela în ultimii 15 ani, va rămâne în ţară până la finalizarea procesului electoral.

Alegerile au fost câştigate clar de socialiştii preşedintelui Nicolas Maduro.

Opoziţia a participat la vot prima dată după mai mulţi ani, dar liderul autoproclamat al acesteia, Juan Guaido, nu şi-a chemat susţinătorii la vot. Din 2017, opoziţia din Venezuela a boicotat toate alegerile, deoarece a considerat că nu sunt întrunite condiţiile necesare pentru scrutinuri libere şi corecte în acest stat sud-american afectat de criză.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top