Connect with us

Regele Abdullah al II-lea vine în România să încheie afacerea – Daea și Ciucă vor să exportăm animale și cereale în Iordania:

Diverse

Regele Abdullah al II-lea vine în România să încheie afacerea – Daea și Ciucă vor să exportăm animale și cereale în Iordania:

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei va vizita România, transmite Executivul, după o întâlnire între premierul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat. Ciucă a expus capacitatea țării noastre de a produce atât cereale, cât și animale pentru exportul în Iordania, scrie Mediafax.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat.

„Discuțiile, la care au participat și ministrul Agriculturii, Petre Daea, alături de ambasadorul Regatului Hashemit al Iordaniei la București, E.S.Sufyan Al-Huneafat, s-au axat îndeosebi pe dezvoltarea relațiilor comerciale în domeniul agriculturii. În acest sens, premierul României a expus capacitatea țării noastre de a produce atât cereale, cât și animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, consolidarea securității alimentare a regiunii Orientului Mijlociu. Cu această ocazie, a fost evidențiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producția ucraineană. Totodată, ministrul iordanian al Agriculturii a mulțumit pentru sprijinul acordat de România și a dat asigurări privind livrarea de îngrășăminte și către către țara noastră. Ambele părți au subliniat importanța inițiativei României de a înființa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele românești în portul Aqaba”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul dialogului, au fost analizate consecințele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina și situația procesului de pace în Orientul Mijlociu.

„Premierul României a salutat poziția consecventă a Iordaniei în cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU și ale principiilor fondatoare ale relațiilor dintre state. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat rolul deosebit de important al Iordaniei, în calitate de custode al Locurilor Sfinte din Ierusalim și contributor la procesul de pace din Orientul Mijlociu, alături de Egipt. Premierul român a oferit detalii privind sprijinul oferit populației afectate de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, țara noastră fiind printre primele care au acordat ajutoare cetățenilor ambelor state. În perioada următoare, vor fi stabilite detaliile vizitei in România a MJ Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și a reprogramării vizitei premierului iordanian, Al-Khasawneh”, se menționează în finalul comunicatului.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top