Connect with us

RetuRO App, aplicaţia gratuită care îi va ajuta pe comercianţi în colectarea manuală a ambalajelor va fi disponibilă la finalul lunii decembrie

Diverse

RetuRO App, aplicaţia gratuită care îi va ajuta pe comercianţi în colectarea manuală a ambalajelor va fi disponibilă la finalul lunii decembrie

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR), anunţă că până la finalul lunii decembrie 2023 va pune la dispoziţia comercianţilor o aplicaţie gratuită care va uşura returnarea şi colectarea manuală a ambalajelor SGR,m potrivit news.ro

Aplicaţia va putea fi accesată de către comercianţii care au semnat contractul cu RetuRO şi au optat pentru colectarea manuală.

Aceasta va permite utilizatorilor să scaneze ambalajele SGR returnate de consumatori, care vor avea imprimate pe etichetă logo-ul “Ambalaj cu garanţie” şi codul de bare specific, fiind în acest mod validate automat ca făcând parte din Registrul de Ambalaje SGR.

De asemenea, comercianţii care au optat pentru colectare manuală vor putea folosi funcţia “pick-up” a aplicaţiei pentru a face o comandă de ridicare a sacilor cu ambalaje colectate de la punctul de returnare declarat. Pentru eficientizarea fluxurilor de colectare, ridicarea ambalajelor SGR poate fi solicitată doar la cumularea a minimum trei saci.

Aplicaţia dezvoltată de către RetuRO, alături de Sensoneo, va putea fi descărcată pe dispozitivele mobile atât în versiunea iOS, din App Store, cât şi în versiunea Android, din Google Play. Utilizatorii vor putea identifica aplicaţia atât prin logoul RetuRO, cât şi prin numele aplicaţiei, “RetuRO”.

Procesul de conectare în aplicaţie este unul simplu. Conectarea în aplicaţie prin folosirea contului de utilizator (comerciant) valid din platforma portal.returosgr.ro. După conectarea în aplicaţie, următorul pas constă în alegerea punctului de returnare declarat. Pentru aceasta, comercianţii vor utiliza ID-ul punctului de vânzare pe care îl găsesc în contul lor de utilizator din platformă.

Momentan, aplicaţia este în faza de testare, urmând ca până la finalul lunii decembrie să fie dată în folosinţă pentru comercianţii care au finalizat înregistrarea în platforma SGR şi au semnat contractul cu RetuRO.

Pe parcurs, vor fi dezvoltate noi funcţionalităţi ale aplicaţiei în baza feedback-ului primit din partea utilizatorilor, care vor fi disponibile comercianţilor tot în mod gratuit.

Sistemul Garanţie-Returnare prin care, la achiziţia unei băuturi, românii vor plăti o garanţie de 0,50 lei pe care o vor putea recupera doar la predarea ambalajului în centrele speciale de colectare, a devenit operaţional din 30  noiembrie. Prin acest sistem, România va colecta şapte miliarde de ambalaje anual, plasându-se astfel pe locul 2 după Germania la colectarea de ambalaje, conform datelor anunţate de Ministerul Mediului, România putând recicla astfel cu până la 80% mai mult.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top