România trece la rețeaua 5G! Ludovic Orban, ieșire în forță: ‘Am semnat și am înaintat spre promulgare Legea referitoare la rețelele 5G’

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a înaintat la promulgare legea referitoare la reţelele 5G, menţionând că actul normativ are o importanţă „capitală” pentru România.

”În urmă cu puțin timp am semnat și am înaintat spre promulgare Legea referitoare la rețelele 5G. Este un act normativ de o importanță capitală pentru România, care permite o dezvoltare exponențială în domeniul IT și al comunicațiilor folosind tehnologia 5G. Această lege are la bază Memorandumul dintre România și Statele Unite ale Americii, convenit de președintele Klaus Iohannis. Totodată, este o reglementare în acord cu legislația europeană în domeniu.

În această lege ne-am asigurat că securitatea națională este garantată de un mecanism prin care rețelele vor putea fi utilizate de furnizorii de comunicații pe baza unei autorizări și verificări prealabile. Am dorit să eliminăm orice risc ca astfel de infrastructuri să fie utilizate în scopuri ostile.

În continuare, așteptăm cu mare interes implementarea tehnologiilor 5G și impactul economic pozitiv pe care acestea îl vor genera în România.

Rețelele 5G înseamnă bunăstare. Asta pentru că sunt fundamentul economiei digitale, o economie cu o viteză de creștere mult mai mare decât economia tradițională și care generează o creștere accelerată a nivelului de trai”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *