Ronaldo e la sapte goluri de performanta lui Ali Daei! Ce spune iranianul despre recordul ce sta sa cada: Mai intai sa ajunga acolo!

 Ronaldo e la sapte goluri de performanta lui Ali Daei! Ce spune iranianul despre recordul ce sta sa cada: Mai intai sa ajunga acolo!

Ali Daei detine recordul absolut pentru cele mai multe goluri inscrise la nationala (109). 

Fotbalistul iranian e constient ca e doar o chestiune de timp pana cand Ronaldo ii va depasi recordul. Atacantul are 112 goluri inscrise pentru echipele de club la care a evoluat si 109 goluri pentru selectionata Iranului. Ronaldo a inscris 102 goluri pentru Portugalia si este la doar sapte reusite de a-i egala performanta lui Ali Daei. 

„Sincer, chiar sper ca Ronaldo sa imi depaseasca recordul de goluri de la echipa nationala. Nu ma va rani, cu siguranta. Ar fi o adevarata onoare pentru mine ca un jucator de o asemenea calitate sa-mi doboare recordul. 

Cristiano e unul dintre cei mai buni fotbalisti din istorie, nu doar din perioada lui. E un adevarat fenomen si il voi felicita personal cand o va face, dar mai intai sa ajunga sa-mi bata recordul. Mai trebuie sa inscrie sapte goluri si asta inseamna o provocare pentru el!”, a declarat Ali Daei pentru Record. 

Cea mai buna perioada din cariera lui Daei a fost intre 1997-2002, atunci cand jucatorul a evoluat pentru nu mai putin de trei echipe din Germania (1997-1998 Arminia Bielefeld, 1998-1999 Bayern Munchen, 1999-2002 Hertha BSC). Cu Bayern, Daei a ajuns in finala Ligii pe care germanii au pierdut-o impotriva lui Manchester United.

Top marcatori in nationala: 

Ali Daei (Iran) – 109 goluri in 149 de selectii. 

Cristiano Ronaldo (Portugalia) – 102 goluri in 169 de selectii

Dahari (Malaezia) – 88 de goluri in 131 de selectii 

Ferenc Puskas (Ungaria) – 84 de goluri in 85 de selectii

Chitalu (Zambia) – 79 de goluri in 111 selectii

Saeed (Iraq) – 78 de goluri in 137 de selectii

Pele (Brazilia) – 77 de goluri in 92 de selectii

Pe acceași temă