Connect with us

Rușii au primit ‘marfă proaspătă’ și s-au dezlănțuit în Herson: lansatoarele Grad fac prăpăd/

Diverse

Rușii au primit ‘marfă proaspătă’ și s-au dezlănțuit în Herson: lansatoarele Grad fac prăpăd/

Şeful Administraţiei Militare Regionale Herson, Oleksandr Prokudin, a raportat că, în ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat regiunea de 54 de ori.

Potrivit unui comunicat remis sâmbătă dimineaţă, ruşii au lansat 439 de obuze, folosind artilerie grea, aviaţia şi lansatoare de rachete Grad, informează Rador.

Oraşul Herson a fost bombardat de cinci ori, 27 de obuze lovind cartiere rezidenţiale, case particulare şi blocuri de apartamente.

Trei civili au murit şi alţi doi au fost răniţi.

Ucraina pregătește contraofensiva

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iuri Ihnat, a confirmat vineri că Ucraina folosește deja bombe ghidate prin satelit cu tehnologie JDAM-ER (Joint Direct Attack Munition-Extended Range) fabricate în SUA, potrivit Kyiv Independent.

Din punct de vedere tehnic, JDAM este un kit care se montează pe o bombă de uz general – inițial pe bombele Mark-80 ale armatei americane- pentru a o transforma într-o armă ghidată prin GPS.

Practic, niște „aripi” care transformă bombele simple cu cădere liberă în muniție ghidată, îmbunătățind precizia datorită unui GPS care ajută bomba să își ajusteze cursul în timp ce se apropie de țintă.

Odată lansată, bomba își desfășoară aripile, permițându-i să planeze până la 72 de kilometri, triplând raza de acțiune a armei originale, potrivit Bloomberg.

Ele pot funcționa cu o varietate de focoase, putând exploda deasupra solului, la suprafață sau după ce se îngroapă în sol.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top