Connect with us

Scandal la Universitatea din Alberta: Violurile comise de teroriștii Hamas, negate chiar de șefa centrului împotriva agresiunilor sexuale

Diverse

Scandal la Universitatea din Alberta: Violurile comise de teroriștii Hamas, negate chiar de șefa centrului împotriva agresiunilor sexuale

Universitatea din Alberta (Canada) a anunțat că a concediat-o pe directoarea centrului pentru agresiuni sexuale din campus, după ce aceasta a semnat o scrisoare deschisă în care a calificat drept „acuzații neverificate” rapoartele privind violențele sexuale din timpul atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Președintele universității, Bill Flanagan, a emis o declarație sâmbătă după-amiază, spunând că, „efectiv imediat”, directoarea centrului pentru agresiuni sexuale al U of A „nu mai este angajată de universitate”.

Centrul și directoarea sa, Samantha Pearson, au fost enumerate ca semnatari ai unei petiții din partea deputatei din Ontario Sarah Jama și a consilierului din Victoria, Susan Kim, care au cerut parlamentarilor care susțin o încetare a focului umanitar în Gaza să demisioneze în semn de protest.

Scrisoarea se referea în special la liderul NPD, Jagmeet Singh, despre care spunea că „a repetat acuzația neverificată că palestinienii sunt vinovați de violență sexuală”.

Reacții vehemente de condamnare

Federația evreiască din Edmonton a condamnat rapid utilizarea termenului „acuzație neverificată”.

„Samantha Pearson, directorul @ualbertasac, și @ualbertasac au semnat o scrisoare în care se afirmă că israelienii nu au fost violați sau agresați sexual de teroriștii #Hamas pe 7 octombrie”, a scris aceasta într-o postare pe rețelele de socializare. „Nu ar trebui ca un centru de agresiune sexuală să creadă toate victimele, și nu doar pe cele neevreiești?”.

De atunci, mass-media internaționale au preluat povestea, inclusiv Daily Mail și Times of Israel.

Flanagan a declarat că sentimentele exprimate în scrisoare sunt „opiniile și punctele de vedere personale ale fostului angajat și nu reprezintă în niciun fel cele ale Universității din Alberta”. El a adăugat că utilizarea numelui universității a fost „neautorizată”.

„Universitatea din Alberta se opune cu fermitate și fără echivoc discriminării și urii pe bază de religie, rasă, etnie, origine națională și alte categorii protejate”, a scris Flanagan, identificând în mod specific antisemitismul.

„Serviciile oferite de universitate, în special cele care sprijină bunăstarea și sănătatea membrilor comunității, trebuie să fie deschise și primitoare pentru toate persoanele din comunitatea noastră diversă”, a spus el. „Noua conducere de la Centrul pentru agresiuni sexuale se angajează să implementeze rapid schimbările necesare pentru a se asigura că acest angajament al universității este respectat”.

El a numit incidentul „profund dureros” și a spus că „este posibil să fi compromis încrederea indivizilor din comunitatea noastră. Recunosc, de asemenea, impactul negativ potențial semnificativ, având în vedere natura critică a activității centrului”.

Flanagan a încheiat prin a-și cere scuze pentru „durerea și suferința pe care această problemă le-a provocat membrilor comunității noastre și nu numai. În calitate de universitate, ne angajăm să continuăm acțiunile pentru a vă restabili încrederea”.

Anchetă privind violurile în Israel

Potrivit Times of Israel, poliția israeliană investighează în prezent relatările conform cărora membrii Hamas au violat femei atunci când au încălcat granițele țării pe 7 octombrie și au ucis aproximativ 1.200 de persoane. Un ofițer de poliție a declarat pentru publicație că o mare parte din cazul statului se va baza pe dovezi circumstanțiale, având în vedere că multe dintre victimele raportate au fost ucise.

Ofițerul a declarat că, cu toate acestea, ar putea fi întocmit un dosar penal pe baza înregistrărilor video preluate de camerele de securitate și de camerele de corp ale Hamas, precum și pe baza stării fizice a cadavrelor și a numeroaselor mărturii ale martorilor, dintre care unele au fost publicate în mass-media.

Premierul Danielle Smith a intervenit, de asemenea, spunând că este „fără echivoc” de acord cu decizia de concediere a lui Pearson. „Toate spațiile, inclusiv campusurile universitare, trebuie să fie sigure pentru toți”, a spus ea. „Antisemitismul de orice fel nu trebuie să fie tolerat”.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top