Se încercă o nouă tentativă de revocare a Avocatului Poporului? Florin Cîțu: ‘Pașii următori vor fi deciși în coaliție’

 Se încercă o nouă tentativă de revocare a Avocatului Poporului? Florin Cîțu: ‘Pașii următori vor fi deciși în coaliție’

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seară, întrebat dacă este luată în calcul o nouă revocare a Avocatului Poporului, că „paşii următori vor fi decişi în coaliţie”.

El a afirmat că nu a citit motivarea Curţii Constituţionale care a decis ca Renate Weber să îşi reia funcţia de Avocat al Poporului.

„Este o decizie a coaliţiei, vom vedea în coaliţie. Prima decizie a fost luată în coaliţie, sunt sigur că şi paşii următori vor fi decişi în coaliţie”, a arătat premierul Cîţu.

Curtea Constituţională a României a stabilit săptămâna trecută că este neconstituţională revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca aceasta să îşi reia poziţia după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat al CCR, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale PSD din Senat şi din Camera Deputaţilor şi a constatat că este neconstituţională Hotărârea Parlamentului României 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Curtea a reţinut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancţiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de revocare şi după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea şi să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanţe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condiţiile art.21 din Constituţie referitor la liberul acces la justiţie”, a precizat sursa citatăm, informează agerpres.ro

Citește și:

Alianța PNL- USR PLUS e bătută în cuie! Florin Cîțu: ‘Ne pregătim de opt ani de guvernare’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *