Se instaurează starea de alertă în Sectorul 1? Alin Stoica: ‘Încercăm să luăm o hotărâre în seara aceasta, în funcție de cum vin clarificările de la Sectorul 1’

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că a cerut lămuriri suplimentare de la Primăria Sectorului 1 şi că încearcă să ia joi seară o decizie privind cererea primarului Clotilde Armand de declarare a stării de alertă în sector din cauza faptului că gunoiul nu a fost ridicat.

„Sunt nişte lămuriri suplimentare pe analiza de risc pe care dumnealor au făcut-o şi pe hotărârea în sine (…). Încercăm să luăm (o hotărâre – n.r.) în seara aceasta, în funcţie de cum vin clarificările de la Sectorul 1. Dacă vin prea târziu, vom lua decizia a doua zi dimineaţa”, a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că nu a primit încă materialul de la Direcţia de Sănătate Publică, însă reprezentanţii acestei instituţii i-au transmis confirmarea că lucrează la acesta şi că va ajunge la Prefectură în cel mai scurt timp joi.

Alin Stoica a precizat că Garda Naţională de Mediu a transmis un răspuns în care sunt trecute acţiunile pe care le-a întreprins, faptul că a sesizat problema care există la nivelul Bucureştiului şi în special la nivelul Sectorului 1 privind gestionarea deşeurilor, amenzile pe care le-a aplicat până în prezent şi că au situaţia în continuă monitorizare.

Întrebat de jurnalişti dacă vreuna dintre aceste instituţii au făcut recomandări privind starea de alertă, Alin Stoica a răspuns că nu aceasta este responsabilitatea lor, ci să spună care este situaţia de fapt. „Decizia o ia Consiliul Local pentru situaţii de urgenţă, cu aprobarea Instituţiei Prefectului”, a punctat Alin Stoica.

El a atras atenţia că declararea stării de alertă reprezintă o măsură excepţională de care nu trebuie să se abuzeze şi că, dacă va lua o astfel de decizie, cu siguranţă va fi pe o perioadă strict limitată.

În opinia sa, dacă după 30 de zile de stare de alertă situaţia rămâne aceeaşi, înseamnă că măsurile dispuse nu au fost eficiente.

Alin Stoica a menţionat că şi în stare de alertă trebuie respectată legislaţia privind achiziţiile publice. „Acolo există o serie de reglementări privind achiziţionarea în regim de urgenţă”, a adăugat prefectul Capitalei, informează agerpres.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *