Connect with us

Sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a devenit creșă și centru de zi pentru copiii comunității Sectorului 4

Diverse

Sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a devenit creșă și centru de zi pentru copiii comunității Sectorului 4

După ce în urmă cu două săptămâni, comunitatea Sectorului 4 a inaugurat creșa Unicornul Femecat, astăzi au fost deschise larg ușile unui nou astfel de spațiu educațional. Clădirea, în care a funcționat Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale din strada Nițu Vasile, a fost transformată în creșă, unde, de mâine, sunt așteptați peste 100 de copii.

Noul spațiu dat astăzi în folosință a fost obținut ca urmare a reconversiei unei clădiri administrative aparținând autorității locale, în cadrul programului pe care comunitatea Sectorului 4 îl derulează deja, de mai bine de patru ani, cu privire la punerea în siguranță a tuturor clădirilor în care funcționează unități de învățământ. Înainte de reconfigurare, clădirea a adăpostit timp de mai mulți ani Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale, fiind închisă odată cu digitalizarea completă a serviciilor publice în Sectorul 4. Acum, a fost renovată complet și adaptată special pentru a adăposti, în condiții de maximă siguranță și confort sporit, peste 100 de copii ai Sectorului 4.

„Am început un proces extrem de interesant, și anume de transformare a unor clădiri administrative, cum este și cazul acestei clădiri, în care bucureștenii veneau și își plăteau taxele și impozitele locale, în creșă. De ce creșă? Pentru că target-ul pe care-l avem este acela ca, de la 1.000 de locuri pe care le avem disponibile pentru copii acum, să ajungem, în următorii trei ani, la 2.000 de locuri.  Este un proiect ambițios, dar până la jumătatea anului viitor vom ajunge de la 1.000, la 1.400,  grație noilor obiective pe care le deschidem. Așadar, așa cum ne-am obișnuit la deschiderea unui obiectiv, este normal și este firesc să anunțăm o nouă inițiativă. Inițiativa pe care o avem este ca, în partea de sud a sectorului, lângă parcul Tudor Arghezi  să construim, de la zero, o școală, o grădiniță și o nouă creșă. Sunt bucuros că astăzi suntem motorul Capitalei și că polul de dezvoltare al Bucureștiului este aici, în Sectorul 4”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Prezent la acest eveniment, prefectul Capitalei s-a arătat extrem de mulțumit de investițiile pe care comunitatea sectorului 4 le face în infrastructura școlară.

Nu trece o săptămână fără ca Sectorul 4 să arate că se poate. Este direcția corectă pentru dezvoltare pentru orice administrație. Ce vedem astăzi aici este, de fapt, o desprindere a unei administrații de trecut și vedem o privire către viitor. Faptul că ați digitalizat Sectorul 4, astfel încât să fie nevoie de cât mai puține spații pentru birouri și pentru funcționari, iar aceste spații să fie redate comunității, așa cum trebuia de drept, este cel mai firesc și mai corect lucru pe care o administrație poate să-l facă astăzi, în anul 2023”, a declarat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

Un astfel de mesaj a fost transmis comunității Sectorului 4 și de către inspectorul școlar general al Municipiului București, Vlad Drinceanu.

„Sunt de remarcat oportunitățile pe care Sectorul 4 le oferă copiilor, părinților și profesorilor. Deja a devenit o tradiție ca primăria Sectorului 4 să se implice în dezvoltarea infrastructurii unităților de învățământ”, a declarat acesta.

Noua creșă Degețica, pe care comunitatea Sectorului 4 a inaugurat-o astăzi, este compartimentată astfel: la parterul clădirii sunt amenajate 5 grupe pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani, fiecare dintre grupe fiind împărțită în trei spații cu funcțiuni diferite – sală de curs, dormitor și baie, iar la etaj, clădirea dispune de 4 grupe, ce vor funcționa în regim de centru de zi.

Ca urmare a lucrărilor de reconfigurare, actuala clădire oferă copiilor și cadrelor didactice o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați utili, precum și o curte generoasă, de aproximativ 500 de metri pătrați, ce a fost transformată în loc de joacă pentru prichindei.  Clădirea este, de asemenea, eficientă energetic, având pe acoperiș un sistem modern de panouri fotovoltaice, ce vor susține energia electrică necesară pentru funcționare, atât în privința iluminatului, cât și a ventilației și sistemului de tratare și de purificare a aerului.

Noua creșă va oferi, totodată, și un grad sporit de securitate, fiind supravegheată cu un modern sistem de camere video, montat atât în interior, cât și la exterior.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top