Connect with us

Șeful Statului Major Român a făcut o vizită fulger în Franța: S-a cerut dotarea suplimentară a brigăzii din România

Diverse

Șeful Statului Major Român a făcut o vizită fulger în Franța: S-a cerut dotarea suplimentară a brigăzii din România

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 16-18 noiembrie, o vizită în Franța, la invitația șefului Forțelor Armate Franceze, generalul Thierry Burkhard, cu care a discutat despre proiecte de cooperare militară în plan aliat.

Oficialii au discutat despre progresul înregistrat pentru atingerea capacității operaționale a brigăzii franceze dislocate în România, respectiv despre proiectele de cooperare militară în plan aliat, european și bilateral.

Generalul Daniel Petrescu i-a mulțumit omologului său pentru determinarea aliaților francezi în asigurarea apărării colective.

„Preluarea rolului de națiune-gazdă de către Franța pentru Grupul de Luptă al NATO, dispunerea în România a unor capabilități franceze aeriene și antiaeriene, contribuția cu personal francez în comandamentele multinaționale din țara noastră, participarea la exerciții și misiuni comune sunt exemple vizibile a ceea ce au făcut împreună militarii celor două state, în ultimii ani. Colaborarea lor se reflectă în consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.

Un moment important al agendei generalului Daniel Petrescu în Franța a fost participarea la ceremonia de comemorare a eroilor din cimitirul militar românesc din localitatea Soultzmatt. Alături de camarazi francezi și reprezentanți ai autorităților civile locale, șeful Apărării a depus coroane de flori la monumentul închinat prizonierilor români deținuți de militarii germani în Alsacia, în timpul Primului Război Mondial.

Programul șefului Apărării a inclus și vizita la Regimentul 152 Infanterie din orașul Colmar, unde a avut loc festivitatea de acordare a „Ordinului Național al Legiunii de Onoare în grad de comandor”, conferit generalului Daniel Petrescu de către președintele Franței, în semn de recunoaștere a acțiunilor derulate în beneficiul securității comune ale celor două țări. Distincția i-a fost înmânată de generalul Thierry Burkhard.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top