Connect with us

Sicriul misterios de pe Marte: descoperirea surprinzătoare a fotografiei realizate de roverul Curiosity

Diverse

Sicriul misterios de pe Marte: descoperirea surprinzătoare a fotografiei realizate de roverul Curiosity

Un pasionat de astronomie și teorii despre extratereștri afirmă că a găsit o imagine a unui sicriu într-o fotografie de pe Marte, solicitând NASA să examineze cu atenție acest obiect enigmatic cu forma unei cutii paralelipipedice, scrie Mediafax.

„Sicriul” a fost descoperit de Will Farrar, administratorul canalului WhatsUpintheSky37 de pe site-ul YouTube, în timp ce analiza o serie de fotografii realizate pe Marte de roverul american Curiosity.

„Această cutie arată în mod cert ca un sicriu modern făcut din ciment. La fel arată şi partea de stâncă de pe dealul din spatele lui, care pare să fie un fel de scări, dar şi resturile din piatră din partea stângă a imaginii, care par să fie rămăşiţele unor construcţii făcute de o civilizaţie străveche”, spune Will Farrar.

La rândul său, Scott Waring, un alt internaut pasionat de căutarea formelor de viaţă extraterestre, care scrie pentru UFO Sightings Daily, este de părere că acel „sicriu” a fost făcut dintr-o substanţă asemănătoare pietrelor de pe Terra.

„Cât le-ar lua inginerilor de la NASA să programeze roverul Curiosity pentru a-l face să se întoarcă puţin şi să examineze conţinutul acelei cutii? Pare să aibă o lungime de un metru şi o lăţime şi o înălţime de 0,4 metri. Multe specii de extratereştri sunt scunde, inclusiv o specie de «grays»”, a declarat el.

Însă, deşi forma neobişnuită a acelui obiect marţian a aprins deja imaginaţia bloggerilor pasionaţi de OZN-uri, oamenii de ştiinţă americani consideră că astfel de „descoperiri” se datorează unui fenomen psihologic, denumit „pareidolie”.

Acesta are la bază reacţia creierului uman care „vede” chipuri şi alte obiecte semnificative în locuri obişnuite.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top