Situație dramatică în România cu privire la vaccinare. Valeriu Gheorghiță: ‘Unele centre de vaccinare și-au redus programul, iar altele și-au întrerupt temporar activitatea’

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că în unele centre de vaccinare din România s-a redus programul de lucru, iar altele și-au întrerupt temporar activitatea. 

Valeriu Gheorghiță, despre imunizarea anti-COVID și centrele de vaccinare

La remarca moderatorului că nu suntem nici măcar pe aproape de țintele de vaccinare anunțate la începutul anului, șeful CNCAV a explicat:

„Categoric, da. Acele cifre, dacă astăzi ar trebui să fac din nou aceleași predicții, ar rămâne aceleași, nu s-ar modifica în niciun fel datele din punct de vedere al numărului de persoane, al țintelor pe care trebuie să le atingem în această campanie de vaccinare, însă campania de vaccinare este dinamică, sunt persoane care au fost foarte motivate, care au fost hotărâte să se vaccineze, care au înțeles încă de la început beneficiile vaccinării, care așteptau să apară un vaccin tocmai ca să fie mai bine protejate. Sunt, de altfel, persoane care sunt ezitante, care doresc să mai aștepte înainte să ia o decizie”.

„E un proces de evaluare continuă a activității centrelor de vaccinare. Acum două săptămâni am finalizat acest proces de evaluare a tuturor centrelor de vaccinare din țară. La acel moment, 45% din centrele fixe vaccinau mai puțin din jumătate din capacitatea fluxului, ceea ce a impus în anumite cazuri, în circa 150 de centre, destul de multe, reducerea programului de muncă de la 12 la 6 ore. Au fost reduse numărul de fluxuri din centre și sunt câteva centre care și-au întrerupt temporar activitatea, fără să pierdem personalul vaccinator pentru că el se constituie în echipe mobile”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță, conform b1.ro.

Vezi și:

Scăderea numărului de infectări cu Covid nu este întâmplătoare. Valeriu Gheorghiță: ‘Este perioada de acalmie dintre valuri. Din fericire, evoluția epidemiologică în România este una foarte bună’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *