Situație dură pentru Rompetrol Rafinare după explozia de la Petromidia: Acțiunile sunt în scădere cu aproape 2%

 Situație dură pentru Rompetrol Rafinare după explozia de la Petromidia: Acțiunile sunt în scădere cu aproape 2%

Conform datelor de la Bursa de Valori București, acțiunile Rompetrol Rafinare se tranzacționau vineri, la ora 17:11, cu 0,0500 de lei, în scădere cu 1,96% față de prețul de închidere de joi.

Conform BVB, preţul de deschidere a fost de 0,0505 lei/acţiune, preţul maxim de 0,0505 lei/acţiune, preţul minim de 0,0455 lei/acţiune, iar preţul mediu de 0,0480 lei/acţiune.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, spun reprezentanţii Rompetrol.

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Aflat la locul incidentului, secretarul de stat Raed Arafat a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Amplasarea strategică şi reţeaua de distribuţie complexă fac din Petromidia un adevărat hub energetic, capabil să acopere substanţial reţeaua de staţii de distribuţie din România. De asemenea, carburantul produs la Petromidia este distribuit şi în ţări precum Bulgaria, Georgia sau Republica Moldova, unde este vândut tot sub brandul Rompetrol, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Virgil Popescu a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu stocurile de carburanți, după explozia de la Petromidia

Ultimă oră! Bărbatul dispărut în explozia de la Petromidia a fost găsit mort!

Prima reacție a lui Raed Aradat, după explozia de la Rafinăria Petromidia: ‘Din păcate, avem o persoană dispărută’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *