Social-democrații refuză să guverneze cu PNL! Lucian Romașcanu: ‘Nu prea văd cum ne așezăm la masă cu doamna Turcan’

 Social-democrații refuză să guverneze cu PNL! Lucian Romașcanu: ‘Nu prea văd cum ne așezăm la masă cu doamna Turcan’

După ce PSD a refuzat să susțină moțiunea de cenzură USR-PLUS și AUR, au apărut în spațiul public diverse scenarii cu privire la o posibilă colaborare a social-democraților cu național-liberalii.

Acuzați că ar susține un guvern minoritar PNL + UDMR, din umbră, PSD cere alegeri anticipate și respinge o intrare la guvernare cu echipa lui Cîțu.

„Cine trebuie să ia în calcul, este cel legitimat de cele mai multe voturi ale românilor și acela este președintele Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a spus-o deja, că s-a pierdut momentul. Dacă imediat după alegeri Iohannis avea minima responsabilitate să se gândească la faptul că avem 4 ani fără alegeri, puteam face reformă constituțională și administrativă. Momentul este depășit, nu prea văd cum ne așezăm la masă cu doamna Turcan.

Declarația fermă a mea este că nu aș intra într-o guvernare cu PNL. Noi ne dorim anticipate. Acest parlament trebuie resetat. Distribuția actuală este ceva si imposibilă pentru guvernare și vedeți ce se întâmplă”, a declarat Lucian Romașcanu, pentru B1 TV, în emisiunea „Bună, România!”, moderată de către Radu Buzăianu.

PSD refuză și o intrare la guvernare în actuala configurație parlamentară.

„Ca să iei guvernarea trebuie să ai o stabilitate politică, parlamentară, care să susțină guvernul. Imaginați-vă cum ar fi o guvernare minoritară, PSD, cu distribuția din Parlament, din acest moment. De asta vorbim despre alegeri anticipate”, a mai transmis Romașcanu, conform b1tv.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *