Sorin Grindeanu a răbufnit: ‘România se află în prăpastie din punct de vedere economic’

 Sorin Grindeanu a răbufnit: ‘România se află în prăpastie din punct de vedere economic’

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că România „se află în prăpastie din punct de vedere economic”, iar „marea creştere” despre care vorbeşte premierul Ludovic Orban este, în realitate, o ”mare scădere”.

„Creşterea economică a PNL-ului e ca la Radio Erevan. România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar ‘marea creştere’ cu care se laudă Orban este, în realitate, o mare scădere. Toate ţările europene au avut scăderi economice dramatice în primăvară, însă majoritatea înregistrează acum o revenire clară. Asta înseamnă V, nu ce desenează din pix incompetenţii din Guvernul Orban”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a adăugat că diferenţa dintre România şi restul Europei este dată de măsurile concrete luate în sprijinul economiei – „inexistente în România” – aplicate şi eficiente în majoritatea ţărilor europene.

„Cifrele prezentate astăzi de Eurostat – chiar în timpul conferinţei electorale prezidenţiale – vorbesc de la sine”, a menţionat social-democratul.

Produsul Intern Brut a înregistrat un declin de 4,4% în zona euro şi de 4,3% în Uniunea Europeană, în trimestrul 3 din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, cel mai sever recul fiind înregistrat în Spania şi România, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Datele reprezintă o redresare parţială, după ce, în trimestrul 2 din 2020, PIB-ul a înregistrat un declin anual de 14,8% în zona euro şi de 13,9% în UE, cele mai semnificative scăderi de când se publică datele, adică 1995.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele pentru trimestrul 3 din 2020, cel mai sever declin anual s-a înregistrat în Spania (minus 8,7%), România (minus 6%) şi Cehia (minus 5,8%), iar cel mai redus în Lituania (minus 1,7%) şi Polonia (minus 2%), informează agerpres.ro

Citește și:

Avertisment dur! Ce s-ar putea întâmpla în România în următoarea perioadă

Sprijin financiar pentru o nouă categorie de români! Decizia luată de Guvern

SURSE Ce face ministrul Marcel Vela săptămânal

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *