Sorin Grindeanu, apel către parlamentarii Coaliției după depunerea moțiunii de cenzură: ‘Să trimită în istorie acest premier extrem de arogant şi care poată stea de acum încolo de veghe în lanul cu lavandă’

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că social-democrații au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

”Am depus moţiunea de cenzură”, a declarat Grindeanu, care a mulţumit partenerilor sociali, care au contribuit cu propuneri la textul documentului,

El a susţinut că ”Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firnele româneşti”, iar PNRR este un dezastru.

”Au fost înghetaţe pensiile, au fost înghetaţie salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică. Românii, în aceste luni, au sărăcit, doar în mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, preţul pe litrul de benzină a ajuns la şase lei, 70% dintre români spun în acest moment că România merge într-o direcţie greşită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţiei de guvernare care să voteze”, a adăugat el.

Grindeanu a făcut un apel la parlamentarii din coaliţia de guvernare să trimită în istorie un premier arogant, care de acum încolo poate să stea “de veghe în lanul cu lavandă”. El a comentat şi faptul că parlamentarii din coaliţie nu vor vota la moţiune.

“Asta arată o teamă, o teamă inclusiv faţă de proprii parlamentari, care iată în acest moment probabil că unii dintre ei se regăsesc în acest procent de 70%. Aş face un apel la ei să facă ceea ce este corect pentru România şi anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant şi care poată stea de acum încolo de veghe în lanul cu lavandă că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă. E un apel pe care îl facem, probabil că moţiunea va fi votată săptămâna viitoare pe calendarul pe care îl vom avea, până atunci alături şi de alţi parlamentari, şi din arcul guvernamental, sperăm ca această moţiunea, pentru binele României, să treacă”, a afirmat prim-vicepreşedintele PSD.

Întrebat dacă au avut loc discuţii cu parlamentari, chiar şi cu cei din coaliţia de guvernare, pentru a vota această moţiune, Sorin Grindeanu a răspuns:

“S-au purtat negocieri în această perioadă de către preşedintele partidului. Din câte ştiu, şi ştiu bine, probabil colegii de la AUR vor vota această moţiune, probabil vor fi colegi parlamentari şi din grupul minorităţilor care vor vota această moţiune. În ceea ce priveşte parlamentari din arcul guvernamental, nu aş vrea să intru în amănunte, dar cred că tot ceea ce înseamnă această guvernare Cîţu îi pune, cel puţin pe o parte importantă din parlamentarii PNL într-o situaţie extrem de dificilă pentru că pe de o parte realizează că acest guvern este un dezastru, pe de altă parte şi-ar dori ca PNL să rămână la guvernare”, conform news.ro.

Sorin Grindeanu şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă.

Sorin Grindeanu a reiterat că Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru postul de premier.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *