Sorin Grindeanu desființează programul de guvernare al PNL: ‘Să lase poveștile și să prezinte românilor bugetul’

 Sorin Grindeanu desființează programul de guvernare al PNL: ‘Să lase poveștile și să prezinte românilor bugetul’

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a susţinut, joi, că programul de guvernare propus de PNL nu oferă „niciun răspuns” la criza sanitară şi economică, educaţia rămâne „în beznă”, majorarea punctului de pensie este, „de fapt, o tăiere” şi nu precizează nicăieri că nu vor creşte taxele.

„Programul de guvernare prezentat astăzi de PNL arată clar românilor de ce Guvernul Orban nu vrea să facă public bugetul pe anul viitor. Nu au niciun răspuns la criza sanitară şi nici la dezastrul economic. Nu au prevăzut nicio măsură pentru combaterea pandemiei. PNL vrea doar să continue haosul de până acum. Reforma sistemului sanitar, cu care se lăudau zilele trecute, lipseşte cu desăvârşire. Nu există niciun plan nici pentru testarea extinsă şi gratuită pentru toţi românii. Nu există niciun plan pentru creşterea capacităţii ATI”, a afirmat Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că liberalii nu propun nicio soluţie pentru cei peste un milion de copii care, nici în prezent, nu au acces la educaţia online.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PSD, PNL promite să dubleze alocaţiile pentru copii peste 4 ani, dar şi „să taie” pensiile.

„Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este, de fapt, o tăiere. Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024, deci peste 4 ani, punctul de pensie va fi de 1.841 lei, mai mic cu 34 lei faţă mărirea prevăzută pentru anul viitor, nu peste 4 ani. Guvernul PNL fură banii românilor din pensiile private, neacordând procentul de 6% prevăzut de lege, asigură doar 4,75%, dar peste 4 ani”, a completat Sorin Grindeanu.

În opinia sa, pentru PNL „nu există” criza economică, nefiind prevăzută în programul liberalilor nicio măsură concretă.

„Pentru Guvernul PNL, HoReCa nu contează nici în următorii 4 ani, nici agricultura, nici producătorii români. Le-au rezolvat acum de tot: au închis pieţele şi au tăiat finanţarea programelor de succes”, a spus Grindeanu.

El a mai afirmat că în programul liberal nu se propun ţinte de creştere a colectării veniturilor bugetare şi nu este asumat nicăieri „clar” că nu vor creşte taxele.

„Prin urmare, dacă nu îşi consolidează bugetul prin creşterea colectării, atunci de unde taie? Câţi bugetari vor fi concediaţi? Din ce domenii? Din sănătate? Din educaţie? Cu cât vor creşte TVA? În programul prezentat astăzi nu este asumat nicăieri, clar, că nu vor creşte taxele. Cât va fi salariul minim? Dar pensia minimă? Rămâne îngheţată? Ce se întâmplă cu tinerii din această ţară? Pentru ei, PNL nu prevede nicio măsură”, a transmis Grindeanu.

Liderul PSD a declarat că, la rectificarea bugetară, Guvernul Orban a tăiat 2,5 miliarde lei de la fondurile europene, pentru că „nu a fost în stare” să le absoarbă.

„Prin urmare, concluzia este una singură: să lase poveştile şi să prezinte românilor bugetul. Să le arate clar că anul viitor nu va fi anul austerităţii, al sărăciei şi al şomajului”, a solicitat Sorin Grindeanu, informează agerpres.ro

Citește și:

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

Vești importante pentru șoferi! Ce se întâmplă cu calcularea polițelor RCA

Document. Suma impresionantă pe care o va câștiga omul pe care Clotilde Armand îl face șef al Poliției Locale Sector 1

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *