Connect with us

Trafic îngreunat de zăpadă pe mai multe drumuri judeţene şi naţionale

Diverse

Trafic îngreunat de zăpadă pe mai multe drumuri judeţene şi naţionale

Circulaţia rutieră a fost îngreunată, marţi dimineaţa, pe mai multe drumuri judeţene şi naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud, din cauza zăpezii depuse pe carosabil şi a poleiului.

Pe drumul judeţean 172D, care face legătura între DN 17 şi Ilva Mică, circulaţia se desfăşura, marţi dimineaţa, cu dificultate şi s-a intervenit cu mai multe maşini de deszăpezire, iar vehiculele care nu aveau anvelope de iarnă nu au fost lăsate să urce spre Strâmba, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Oana Neamţiu.

În această zonă de pe DJ 172D, un TIR a derapat la primele ore ale dimineţii şi a blocat circulaţia, chiar dacă era echipat cu anvelope de iarnă.

Probleme au fost şi pe DJ 154, unde carosabilul era acoperit cu zăpadă, iar o maşină a ajuns în şanţ.

Şoferii au mai semnalat probleme pe DN 17C, la Dealul Ştefăniţei, spre judeţul Maramureş, şi pe DN 17D, între Sângeorz-Băi şi Rodna, unde s-a circulat cu viteză redusă din cauza poleiului.

Potrivit informaţiilor transmise de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, începând de luni după-amiază, în judeţ s-a acţionat cu 29 de utilaje şi 127 tone de material antiderapant pe drumurile naţionale 17, 17C, 17D şi 15A.

„În continuare, în judeţ se circulă în condiţii de iarnă, iar utilajele de deszăpezire intervin pentru curăţarea drumurilor şi combaterea poleiului cu material antiderapant. În aceste condiţii, atenţionăm conducătorii auto să circule cu prudenţă, cu adaptarea vitezei la condiţiile de drum, precum şi cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă”, a transmis Prefectura printr-un comunicat.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top