Connect with us

Ucraina și Polonia ajung la un acord pentru a ușura tranzitul exporturilor de cereale și semințe oleaginoase

Diverse

Ucraina și Polonia ajung la un acord pentru a ușura tranzitul exporturilor de cereale și semințe oleaginoase

Ucraina și Polonia au convenit să faciliteze tranzitul exporturilor de cereale și semințe oleaginoase, a declarat vineri ministerul ucrainean pentru politici agrare şi alimentaţie, citat de agenţia ucraineană de ştiri Ukrinform, citată de Rador.

Ministrul ucrainean pentru politici agrare și alimentație, Mikola Solski s-a întâlnit vineri cu vicepremierul polon şi ministru al agriculturii și dezvoltării rurale, Henryk Kowalczyk, transmite corespondentul Ukrinform. Potrivit acordului, începând cu 8 martie 2023 sigiliile vamale oficiale vor fi aplicate în mod obligatoriu pe autovehicule la punctele de control vamal de la punctele de trecere a frontierei polono-ucrainene.

În cazul transportului feroviar, compania de transport trebuie să aplice sigilii pe fiecare vagon de tren, care vor fi verificate de către reprezentanții Administrației Naționale Fiscale la punctele de trecere a frontierei dintre Polonia și Ucraina. Sigiliile vamale oficiale vor fi îndepărtate de către reprezentanții Administrației Naționale Fiscale în trei porturi maritime polone: Gdańsk, Gdynia, Świnoujście.

În cazul tranzitului către alte țări – state membre ale Uniunii Europene, sigiliile vamale oficiale vor fi îndepărtate în spațiile de depozitare autorizate situate în aceste țări. O evidență a sosirii încărcăturii la locul desemnat în vederea îndepărtării sigiliilor va fi disponibilă prin intermediul sistemului NCTS.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top