Ultimă oră! O autostradă ar putea fi gata mai repede decât ne așteptam! Ludovic Orban: ‘Așa mi-am dorit să văd România’

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat, sâmbătă, că o autostradă ar putea fi gata înainte de termen.

Este vorba despre Autostrada Transilvania. Ludovic Orban laudă mobilizarea excelentă a părților implicate.

„Am făcut astăzi o vizită pe șantierul Autostrăzii Transilvania, în zona Nădășelu, și m-am bucurat să văd că se lucrează serios, cu multe utilaje și mulți muncitori.

Mă bucur pentru că în contract era prevăzut un termen de 12 luni pentru proiectare și deja proiectul a fost făcut, există deja autorizație de construcție pentru un tronson și s-a trecut la execuție, ceea ce îmi arată o mobilizare exemplară a constructorului de a termina mai repede lucrarea.

Este posibil ca aceste lucrări să fie finanțate din PNRR și pot reprezenta, astfel, o dovadă foarte vie a ceea ce putem face prin banii alocați de la nivelul Uniunii Europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Așa mi-am dorit să văd România, o Românie care se mobilizează, investește, își modernizează infrastructura și care alocă din ce în ce mai multe resurse în investiții, de la an la an.

2020 a fost anul cu cea mai mare alocare pentru investiții din buget, iar 2021 are o alocare mai mare decât anul trecut. Sunt convins că și anii viitori vom avea din ce în ce mai multe resurse alocate către investiții.

România are nevoie ca de aer de modernizarea infrastructurii de transport, de sănătate, de educație, infrastructura digitala, de comunicatii. Sunt lucruri fundamentale, fără de care dezvoltarea economică și creșterea calității vieții oamenilor nu se pot realiza”, spune Ludovic Orban. 

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *