USR PLUS, pe cai mari după decizia Comisiei de la Veneția privind desființarea SIIJ: ‘Competențele de corupție trebuie să revină la DNA’

 USR PLUS, pe cai mari după decizia Comisiei de la Veneția privind desființarea SIIJ: ‘Competențele de corupție trebuie să revină la DNA’

În urma recomandărilor făcute de Comisia de la Veneția cu privire la proiectul de lege ce vizează desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, USR PLUS a transmis că este necesară adoptarea cât mai rapidă de către Parlament a proiectului de lege referitor desființarea SIIJ.

”Este oficial!  Comisia de la Veneția susține desființarea Secției Speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție în forma propusă de Stelian Ion, ministrul Justiției. Competențele de corupție trebuie să revină la DNA, iar amendamentele la Lege trebuie eliminate.

Înființarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al cărei singur scop a fost din prima clipă intimidarea magistraților incomozi și protejarea infractorilor, a fost criticată de la bun început de toate instituțiile europene. Prin urmare, avizul de astăzi nu este surprinzător.

Mesajul Comisiei de la Veneția este unul foarte clar: „primul pas urgent” în procesul de reformare a justiției este desființarea SIIJ.

În plus, Comisia de la Veneția recomandă eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților, deoarece „ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură”.

Așadar, Parlamentul primește astăzi undă verde de la Comisia de la Veneția pentru a desființa această anomalie din sistemul de justiție, obiectiv asumat de USR PLUS din primele clipe.

Sperăm ca proiectul Ministerului Justiției, condus de Stelian Ion, să fie adoptat cât mai curând în Parlament, în forma inițială, astfel încât să nu fie transformată Secția actuală într-o altfel de SIIJ, cu altă denumire, în cadrul Parchetului General.

Reparăm tot răul făcut în Justiție de PSD. Continuăm #Revoluția Bunei Guvernări”, se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *