Va ajunge România la imunizarea de turmă împotriva Covid? Ludovic Orban: ‘Facem campanie pentru a-i convinge pe români să se vaccineze și încercăm să creștem procentul’

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că ”La ora actuală avem cantităţi suficiente de vaccin, din toate tipurile de vaccin utilizate.Cu cât procentul din populaţia care este vaccinată este mai mare, cu atât şansa de a avea un nou val care să ducă la un număr foarte mare de cazuri scad”.

Orban a menţionat că se discută constant în coaliţie despre campania de vaccinare, adăugând că obiectivul este de a aduce lucrurile la o viaţă normală într-un timp cât mai scurt posibil.

„Campania trebuie să continue, trebuie să fie implicate din ce în ce mai multe instituţii, mai mulţi profesionişti care să convingă lumea, trebuie coborâtă campania de vaccinare mai aproape de cetăţean. Cea mai mare problemă este în mediul rural, unde, clar, trebuie să organizăm zile de vaccinare, să organizăm centre de vaccinare în localitate”, a afirmat el.

Întrebat dacă până în toamnă se atinge ţinta pusă de Guvern de 10 milioane de persoane vaccinate, Orban a spus: „Eu am fost extrem de prudent în a stabili obiective numerice, pentru că în mare măsură depinde de dorinţa omului de a se vaccina. Dacă cineva nu doreşte să se vaccineze este foarte complicat să-l convingi să se vaccineze”.

„Procentul trebuie să crească constant. Numărul celor care se vaccinează trebuie să crească constant. La ora actuală avem cantităţi suficiente de vaccin, din toate tipurile de vaccin utilizate, am crescut nivelul de implicare a tuturor actorilor instituţionali, facem campanie pentru a-i convinge pe români să se vaccineze şi încercăm să creştem procentul. Cu cât procentul din populaţia care este vaccinată este mai mare, cu atât şansa de a avea un nou val care să ducă la un număr foarte mare de cazuri scade”, a susţinut Orban.

El a mai menţionat că trebuie continuate pregătirile pentru orice situaţie privind un nou val al pandemiei.

„Noi am fost într-o acţiune constantă de pregătire pentru astfel de situaţii. (…) Au fost făcute progrese foarte mari. A crescut numărul de paturi, numărul de ventilatoare, s-au refăcut instalaţii în foarte multe spitale. Au fost făcute achiziţii, a crescut capacitatea efectivă de tratare a pacienţilor infectaţi cu COVID care au nevoie de internare la ATI. Trebuie să continuăm acest proces pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie”, a subliniat Ludovic Orban, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Ludovic Orban, ieșire în forță: ‘Nu mai intru în acest război informațional cu filiale care sprijină sau nu sprijină’

Ludovic Orban, mesaj tranșant despre creșterea alocațiilor: ‘Următoarea creștere va fi la 1 ianuarie 2022’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *