Connect with us

Va mai fi UDMR la guvernare, după rotativă? Alina Gorghiu: Ar fi o aventură pentru PNL să nu respecte protocolul

Diverse

Va mai fi UDMR la guvernare, după rotativă? Alina Gorghiu: Ar fi o aventură pentru PNL să nu respecte protocolul

Vicepreşedinta PNL Alina Gorghiu a afirmat, chestionată dacă UDMR va mai fi luată în calcul la guvernare, atunci când va veni rotaţia premierilor din luna mai, că protocolul coaliţiei pe care îl respectă liberalii prevede că Uniunea are trei ministere plus funcţia de vicepremier fără portofoliu pe care o deţine Kelemen Hunor. „Până la o discuţie în coaliţie, noi mergem cu acest protocol, îl respectăm”, a adăugat ea, potrivit news.ro.

„Şase ore am stat aseară la discuţii cu preşedinţii de filiale şi cu conducerea partidului, astăzi încă câteva ore, iar subiectul acesta a fost unanim agreat de toată lumea – rocada la guvernare se va produce. Protocolul este cel pe care îl ştiţi şi, până la o discuţie în coaliţie, noi mergem cu acest protocol, îl respectăm. Nu s-a pus nici măcar o secundă problema să plece cineva, să vină altcineva. Ar fi o aventură pentru PNL să nu respecte protocolul. Gândiţi-vă că au mai fost alţii care nu s-au ţinut de cuvânt şi au ieşit de la guvernare, USR, iar acum USR este în situaţia în care e că nu mai reuşeşte să depăşească 10% din cauza unor greşeli de strategie”, a afirmat Alina Gorghiu, întrebată luni la Digi 24 dacă eixstă posibilitatea ca UDMR să nu mai luată în calcul la guvernare, în luna mai când va fi rotaţia premierilor.

Chestionată mai departe dacă UDMR va avea tot trei ministere plus un vicepremier, Gorghiu a răspuns: „Nu aş putea să vă răspund la întrebarea legată de ministere”.

„Protocolul este cel care are prevederea privind UDMR cu acele trei ministere plus vicepremier – Kelemen Hunor fără portofoliu. Vom vedea care va fi discuţia în coaliţie la momentul oportun”, a mai explicat preşedinta interimară a Senatului.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

To Top