Veniturile Cabinetului Cîțu. Episodul 4. Conturile lui Stelian Ion au ‘înflorit peste noapte’

Recent, Bugetul.ro a început să prezinte veniturile membrilor Guvernului Florin Cîțu. Până acum vi le-am prezentat pe cele ale ministrului Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, ale premierului Florin Cîțu și pe cele ale lui vicepremierului Dan Barna. Astăzi o să vă vorbim despre cum i-au „înflorit” conturile lui Stelian Ion, șeful USR-PLUS al Justiției.

Vezi și Veniturile Cabinetului Cîțu. Episodul 2. Banii încasați de premierul Florin Cîțu

În doar o jumătate de an la Ministerul Justiției, Stelian Ion pare să fi descoperit secretul prosperității.  Declarația de avere a ministrului arată că în conturile acestuia au ajuns, din decembrie până în iunie, sume mult mai mari decât veniturile încasate, scrie Știripesurse.ro.

Documentele publicate pe site-ul Guvernului ar putea să-l pună pe Stelian Ion în situația de a fi obligat să ofere explicații suplimentare. Declarația de avere semnată pe 31 decembrie 2020 arăta că ministrul Justiției avea deschise trei conturi la Banca Transilvania, cu sume de 2132 de euro, 4597 de lei și 120.267 de lei. Dacă primele două conturi au solduri aproximativ egale și în declarația de avere semnată pe 15 iunie 2021, în cel de-al treila cont au „răsărit” nu mai puțin de 220.000 de lei.

Vezi și Cabinetului Cîțu. Episodul 1. Cât câștigă ministrul Nicolae Ciucă

Problema este că, potrivit acelorași documente, Stelian Ion are un venit anual de 133.564 de lei, mult sub suma care a apărut în doar șase luni în contul său. În dreptul soției sale nu apare niciun venit, singurele surse suplimentare fiind alocațiile celor doi copii.

Vezi și Veniturile Cabinetului Cîțu. Episodul 3. Dan Barna are două apartamente închiriate

Mai mult, în declarația din decembrie 2020, Stelian Ion a menționat la capitolul datorii patru împrumuturi de la persoane fizice, în valoare totală de 72.000 de lei, contractate în 2020 și scandente pe 1 august 2021. În declarația de avere din iunie 2021, la rubrica datorii nu mai apare nimic.

Declarațiile de avere ale ministrului Justiției pot fi văzute AICI! (.pdf)

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *