Victor Ponta trage semnalul de alarmă: ‘Marea problemă a României este că banii pe care Guvernul îi împrumută zi de zi nu sunt bani care rămân în țară’

Fostul premier Victor Ponta a  criticat extrem de dur  Guvernul Cîţu pentru că recurge la împrumuturi deoarece „nu rămâne nimic în ţară”, iar „mai devreme sau mai târziu, sacul acesta al împrumuturilor va avea un fund”.

Victor Ponta, avertisment despre datoria României şi împrumuturile Guvernului: „Nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii”

„Marea problemă a României este că banii pe care Guvernul îi împrumută zi de zi nu sunt bani care rămân în ţară. Alte ţări au împrumutat bani şi şi-au făcut drumuri, aeroporturi, spitale, şcoli. Cine se uită pe cifrele oficiale date de BNR şi de Eurostat arată că România împrumută foarte mulţi bani cu dobânzi mare. Ştiţi ce face cu ei? Îi dă pe produse importate din alte ţări. Cu banii ăia împrumutaţi susţinem producătorul din alte ţări din China, Turcia, Ungaria sau Polonia.

Cea mai proastă soluţie e să te împrumuţi cu bani şi să nu rămâi cu ceva după banii ăia. Nu rămâne nimic în ţară.

Va fi peste 50%. La un moment dat, că nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii. Nici anul ăsta nu s-au mărit. Va fi foarte greu să le plăteşti pe cele din acest moment la valoarea actuală dacă nu reuşeşti să găseşti o soluţie de repornire a economiei”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a avertizat că „mai devreme sau mai târziu, sacul acesta al împrumuturilor va avea un fund”.

„Nu cred că le putem cere copiilor noştri să rămână în România să plătească datoria noastră. Aş vrea să rămână şi să trăiască bine. Ar trebui ca banii pe care-i împrumutăm să-i folosim pentru ei (pentru copii), pentru investițiile în educaţie. Sunt bani pentru viitor. Investiţii în sănătate, sunt bani pentru viitor”, a mai precizat Victor Ponta.

De asemenea, liderul Pro România a criticat faptul că guvernanţii îşi pun toate speranţele în banii din PNRR, cât timp România nu a accesat banii europeni din exerciţiul financiar 2014-2020. „N-am luat nici jumătate din ei”, a spus Ponta.

Fostul şef al Executivului a amintit că în perioada în care a guvernat a luat măsuri de combatere a crizei şi „ţara s-a mişcat”.

„Acum economia e îngheţată. Politica e prinsă în capcana alegerilor interne din PNL. Partea de guvernare în 2021 e un an pierdut. Să dea Dumnezeu în 2022 să avem guvernare”, a mai precizat Victor Ponta, conform Româniatv.net.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *