VIDEO Scandalos! Un profesor universitar a fost filmat de elevi în timp ce căuta prostituate pe un site cu anunțuri

 VIDEO Scandalos! Un profesor universitar a fost filmat de elevi în timp ce căuta prostituate pe un site cu anunțuri

Trecerea școlii în mediul online a pus în dificultate nu doar elevii, ci și pe profesori. Așa este cazul unui profesor universitar din Sibiu care a uitat că are ecranul partajat cu alți 42 de studenți care participau la cursul său online și a început să navigheze pe un site care promovează anunțurile unor prostituate.

La unul din cursurile susținute în format on-line de către profesorul universitar Nicolae Balteș, din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, celor 42 de studenți care asistau le-a fost ”partajat” ecranul de către cadrul didactic. La un moment dat, însă, în loc de informațiile relevante pentru curs, studenții au început să vadă cum profesorul navighează pe un site prin care prostituatele din Sibiu își promovează serviciile. ”A uitat să-și oprească share-screen-ul și toată clasa a văzut că se uită, frumos, după…”, este explicația unui filmuleț distribuit în mediul online și în care sunt redate imagini de la cursul la care au participat 42 de studenți.

Contactat de Turnul Sfatului, profesorul universitar Nicolae Balteș (61 de ani) sugerează ideea unui atac informatic. Asta în contextul în care în filmul amintit – care i-a fost transmis – este surprinsă mențiunea potrivit căreia ”Nicolae Balteș prezintă”, alăturat unei fotografii de profil a cadrului didactic. ”Am aflat și eu în cursul zilei de astăzi că ar exista un filmuleț. Deocamdată nu știu și nu pot să comentez condițiile în care a apărut. Știu doar că directorul departamentului Informatică Marketing al ULBS ne-a informat că au existat mai multe tentative din afară de a ataca mail-ul  @ulbs.ro. Mai multe amănunte nu am. Voi contacta avocatul pentru a formula plângere penală”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, profesorul universitar Nicolae Balteș.

La fel ca și profesorului universitar, Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere, pornind de la imaginile în discuție, și conducerii Universității. ”Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu dezaprobă orice atitudine neconformă cu statul și conduita universitară. În cazul particular semnalat de dumneavoastră, vom analiza situația și vom dispune măsurile care se impun, în conformitate cu regulamentele și etica Cartei ULBS”, transmit reprezentanții instituției academice.

Contabil expert, finanțist, conducător de doctorate

Fost director economic al Bumbacul SA, din Cisnădie, după Revoluție, Nicolae Balteș a devenit lector universitar din 1992, din 2000 devenind profesor universitar. Timp de apropape zece ani (1997 – 2006) a fost președintele Corpului experților contabili și contabililor autorizați din România, filiala Sibiu.

Potrivit CV-ului său, Nicolae Balteș a devenit conducător de doctorat în domeniul Finanțe în 2010, iar trei ani mai târziu a devenit și membru al Comisiei de analiză a contestațiilor împotriva deciziilor emise de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, conform celor de la turnulsfatului.ro

Citește și:

Veste bună pentru mii de români! Voucherele de vacanță din 2019 și 2020 ar putea fi folosite până la finalul anului 2021

Paradisul bogaților la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc, leafă mai mare ca Ludovic Orban

Avertisment dur! Ce s-ar putea întâmpla în România în următoarea perioadă

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *