Video. Scandări pro Orban, în timpul discursului lui Klaus Iohannis: ‘Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată, nu doar în interiorul PNL, ci la niciun partid din România’

Președintele Klaus Iohannis a declarat despre competiția din interiorul PNL că nu a fost o campanie internă aşa cum s-ar fi dorit și că i-ar fi plăcut să vadă mai multe dezbateri de idei, nu atacuri la persoană, cum a văzut în ultimele luni  Susținătorii lui Orban au scandat numele actualului lider liberal atât la sosirea lui Iohannis, cât și în timpul discursului acestuia.

”Ne aflăm, şi nu pentru prima dată, într-un punct de inflexiune, nu doar pentru PNL, ci şi pentru România. Trebuie să recunoaştem că nu a fost o campanie internă aşa cum mulţi ne-am fi dorit. PNL este un partid viu. Competiţia deschisă a fost mereu posibilă şi încurajată, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuţii aplicate pe moţiuni şi pe proiecte. Să nu ne amăgim! Sub scuza confruntării democratice fireşti, nu se pot ascunde anumite derapaje şi atacuri la persoană ca cele la care am asistat în ultimele luni.

Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată, nu doar în interiorul PNL, ci la niciun partid din România. Din păcate s-au spus cuvinte grave, s-au spus cuvinte dure care sapă puternic credibilitatea unui partid puternic încercat. Este păcat ca acest curaj să fie pus în umbră de atacuri din interior.

Viitorul preşedinte al PNL va avea o misiune foarte, foarte grea. Să demonstreze, în primul rând, că PNL este în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiţia sa, nu doar pentru istoria sa indisolubil legată de destinul României moderne, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală, ci pentru că principiile liberalismului sunt singurele pe care se poate clădi o ţară democratică.

Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor în 2020 4 ani de stabilitate politică, ani în care România să demareze şi să finalizeze investiţii structurale majore şi reforme sistemice îndelung aşteptate„, a afirmat preşedintele, conform News.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *