Connect with us

VIDEO – Trei persoane urmează să fie judecate în legătură cu agresarea unui nepot al Primei Doamne Brigitte Macron

Diverse

VIDEO – Trei persoane urmează să fie judecate în legătură cu agresarea unui nepot al Primei Doamne Brigitte Macron

Trei persoane urmează să fie judecate în legătură cu agresarea unui nepot al Primei Doamne Brigitte Macron.

Trei bărbaţi suspectaţi că l-au agresat pe un nepot al Primei Doamne, Brigitte Macron, vor fi judecaţi pe 5 iunie şi vor rămâne până atunci în închisoare, relatează AFP.

În vârstă de 20, 22 şi 34 de ani, aceşti inculpaţi cu profil de marginali urmau să fie judecaţi iniţial miercuri la Amiens, în nordul Franţei, în înfăţişare imediată, în special pentru violenţe în cadrul întâlnirilor, dar avocaţii lor au cerut mai mult timp pentru a le asigura apărarea.

Preşedintele instanţei a decis să-i încarcereze în aşteptarea judecăţii din cauza „riscului de repetare a faptelor”.

Această decizie este în conformitate cu solicitarea procurorului, Jean-Philippe Vicentini. „În democraţie, trebuie să vorbeşti, nu poţi lovi”, a argumentat el. „Nu trebuie să aşteptăm să avem un mort în această ţară pentru ca raţiunea să se impună din nou”, a subliniat procurorul.

O adolescentă de 16 ani, de asemenea urmărită penal, urmează să fie judecată de un judecător pentru copii „în câteva luni”, potrivit avocatului ei, Marc Blondet.

Opt persoane au fost arestate luni seara în Franţa pentru o agresiune asupra unui nepot al Primei Doamne, Brigitte Macron, în marja unei manifestaţii împotriva reformei pensiilor, potrivit tatălui acestuia şi unei surse din cadrul poliţiei, notează AFP.

Potrivit lui Jean-Alexandre Trogneux, tatăl victimei, este vorba de şase bărbaţi şi două femei. El a relatat că fiul său, Jean-Baptiste Trogneux, 30 de ani, a fost recunoscut şi încolţit de un grup ce participa la o „caseroladă” (caserole lovite în semn de protest împotriva adoptării de către guvern a reformei pensiilor).

Incidentul a avut loc în centrul oraşului Amiens, în nordul Franţei, la finalul unui interviu al preşedintelui Emmanuel Macron pentru jurnalul de ştiri televizat de luni seara.

Agresorii l-au lovit în cap, braţe şi picioare, înjurând „preşedintele, soţia sa şi familia noastră”, înainte de a fugi când au intervenit trei vecini, a descris tatăl victimei atacul, informează Agerpres.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top